Skip to main content
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade en tomaat

4.3
(7,3K)
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

0.99 tl

Paprikapoeder

20 gram

Mangochutney

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Panko paneermeel

100 gram

Wittekool en wortel

3 stuk(s)

Witte tortilla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)1493 kJ
Energie (kcal)357 kcal
Vetten32.2 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten10.3 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels4.4 g
Eiwitten4.1 g
Zout0.1 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

Saus maken
2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes.

Kip bakken
3

Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de kip hierop te laten uitlekken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant (zie TIP). De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Was ondertussen de kom van de kip af en meng in dezelfde kom de wittekool-peensalade met de overige yoghurt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders