HelloFresh
topBanner
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade en tomaat

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Family
Allergenen :Melk (inclusief lactose)MosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kipfilethaasje

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ tl

Paprikapoeder

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

2 stuks

Tomaat

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Witte kool en peen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 stuks

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

10 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes.

3

Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de kip hierop te laten uitlekken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

4

Was ondertussen de kom van de kip af en meng in dezelfde kom de wittekool-peensalade met de overige yoghurt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.