HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Tomatenrijst Met Pittige Tortillachips
topBanner
Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

met zwarte bonen, mais en avocado

Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ blik(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 mespuntje(s)

Gerookt paprikapoeder

1 pak(ken)

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

10 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Avocado

1 blik(ken)

Mais

75 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4278 kJ
Energie (kcal)1022 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Pan met deksel
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen en de passata toe met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje gerookt paprikapoeder. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

4

Serveer de tomatenblokjes, avocado, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat en avocado op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de rijst garneren.