Mexicaans gekruide kippendijfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, bruine rijst en witte kaas

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Bruine snelkookrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

0.17 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

175 ml

Water

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)753 kcal
Energie (kJ)3152 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels11.2 g
Eiwitten33.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon met de aangegeven hoeveelheden water en bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip marineren
2

Meng ondertussen in een kom de kippendijfilet met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie per persoon.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten per kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

Koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de overige Mexicaanse kruiden en 2 tl citroensap per persoon toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de witte kaas. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de witte kaas en het amandelschaafsel.