Skip to main content
Mexicaans gekruide kippendijfilet
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en feta

4.4
(1,7K)

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Citroen

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.17 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)776 kcal
Energie (kJ)3248 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels8.9 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip marineren
2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

Koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de feta en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders