HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Tomatenrijst Met Paprika En Feta
topBanner
Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Mediterrane tomatenrijst met paprika en feta

Lees meer

Tomaten, paprika en feta: basisingrediënten uit de Mediterrane keuken. En wat een heerlijke keuken is dat! Dit gerecht is het perfecte voorbeeld dat pure smaken, met liefde klaargemaakt, vaak de beste zijn. Omdat je werkt met twee kleuren paprika ziet dit gerecht er ook nog eens heel vrolijk uit.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

8 takje(s)

Verse oregano

170 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Gele paprika

75 gram

Feta

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2498 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse oregano fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst, tomaat, tomatenpuree en verse oregano toe en roerbak 1 minuut. Voeg het kokende water toe en bestrooi met peper en zout. Kook de rijst, afgedekt, in 15 minuten droog.

3

Snijd ondertussen de paprika’s in repen en daarna in 2 gelijke delen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprikastukken 6 minuten.

4

Verkruimel ondertussen de feta. Roer de helft van de feta en het grootste deel van de paprika door de tomatenrijst en laat, afgedekt, 3 minuten staan.

5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paprika en feta.