topBanner
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten

Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:FamilieCaloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde oregano

200 gram

Kipfilethaasjes

⅔ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2501 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Hapjespan
Kleine kom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Houd genoeg ruimte over op de bakplaat of in de oven voor een ovenschaal met kip. Bak de aardappelpartjes 30 – 35 minuten in de oven.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom per persoon: 1 tl oregano, 1/2 el olijfolie, de helft van de knoflook en een snufje zout. Meng de kipfilethaasjes door de marinade. Zet opzij en laat de marinade intrekken tot stap 3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de paprika in blokjes van 2 cm.

3

Leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal of op de bakplaat naast de aardappelpartjes. Bak de kip 8 - 12 minuten mee in de oven. Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak 8 - 10 minuten.

4

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de geraspte komkommer, de knoflook en de bladpeterselie met de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met peper en zout.

5

Pers de citroen uit. Meng in een grote kom per persoon: 1 tl citroensap, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de kom en meng goed.

6

Snijd de kipfilethaasjes in reepjes. Verdeel de gebakken groenten en aardappelpartjes over de borden en leg de kipfiletreepjes ernaast. Serveer met de tzatziki.