
Meatier hamburger met oude kaas en spek
met gebakken krieltjes en salade met appel
De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Meatier burger
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
40 gram
Pikante uienchutney
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
½ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Rode cherrytomaten
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Honing
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaten door de helft.
- Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven.
- Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje in stap 3.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten.
- Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant.
- Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger.
- Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

- Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, cherrytomaten en de slamix door de dressing.
- Verdeel de krieltjes over de borden.
- Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje.
- Serveer met de salade en mayonaise naar smaak.