Meatier hamburger met oude kaas en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meatier hamburger met oude kaas en spek

Meatier hamburger met oude kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Limousinburger

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

1 stuk(s)

Briochebroodje

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1221 kcal
Energie (kJ)5109 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers35 g
Vezels11.3 g
Eiwitten4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje in stap 3.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Burger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, tomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.