HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeatier Hamburger Met Oude Kaas En Spek
topBanner
Meatier hamburger met oude kaas en spek

Meatier hamburger met oude kaas en spek

met gebakken krieltjes en salade met appel

Premium
Lees meer

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Labels:Lekker snel
Allergenen :MosterdMelk (inclusief lactose)EierenGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Appel

2 stuk(s)

Limousinburger

(BevatMosterdKan bevattenTarwe, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten)

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren, Gluten, TarweKan bevattenSesamzaad, Soja, Gluten, Noten)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

80 gram

Pikante uienchutney

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 zakje(s)

BBQ rub

200 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Mayonaise

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

2 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1221 kcal
Energie (kJ)5109 kJ
Vetten71.0 g
waarvan verzadigd29.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels11.3 g
Eiwitten4 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje in stap 3.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.

4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, tomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.