
Groentesoep met zelfgemaakte gehaktballetjes
4 porties | met een baguette en zelfgemaakte kruidenboter
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Een goedgevulde, zelfgemaakte groentesoep met gehaktballetjes! Heerlijk met bloemkool en champignons. Serveer het met stokbrood en kruidenboter!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
125 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
150 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
125 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
Zelf toevoegen
1500 ml
[Zoutarme] groentebouillon
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Snipper 1/2 ui. Voeg het gehakt en de ui toe aan een grote kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
- Pak 2 tl gehakt uit de kom en draai tot een balletje. Herhaal deze handeling tot al het gehakt is gebruikt.
- Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin.
- Snijd de champignons in plakken. Snijd de overige ui in halve ringen.
- Snijd de prei in dunne ringen en voeg toe aan een vergiet. Spoel goed af.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Verlaag het vuur zodra de soep kookt en laat 20 - 25 minuten sudderen.
- Voeg in de laatste 10 minuten de bloemkool en gehaktballetjes toe en roer voorzichtig door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de baguette 5 - 6 minuten in de oven.
- Hak de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng in een kom met de roomboter, peper en zout.
- Verdeel de groentesoep over vier kommen en serveer met de baguette en de zelfgemaakte kruidenboter.