Skip to main content
Luxe Thaise groene curry met filet mignon
Luxe Thaise groene curry met filet mignon

Luxe Thaise groene curry met filet mignon

met aubergine en rode puntpaprika

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ bosje(s)

Bosui

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Tournedos

Zelf toevoegen

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)814 kcal
Energie (kJ)3408 kJ
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6.1 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de filet mignon uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene gedeelte apart om mee te garneren. Rasp de gember fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de aubergine in halve plakken van 1/2 cm.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden, de paprika, aubergine, kokosmelk en per persoon: 50 ml water, 1 tl bloem en 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten koken op laag vuur. 

Currysaus afmaken
4

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in schuine ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus toe aan de curry. Laat het geheel 1 minuut verder koken. Proef de curry en voeg naar smaak (extra) rode peper, limoensap, peper en/of zout toe.

Filet mignon bakken
5

Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de roomboter lichtbruin begint te kleuren, het vlees in de pan en bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 3 minuten rusten. Snijd daarna het vlees, tegen de draad in, in dunne plakjes.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommetjes en druk lichtjes aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op het kommetje en draai beide vervolgens voorzichtig om. Verdeel de currysaus ernaast. Leg de vleesplakjes in het midden, bovenop de saus. Garneer de rijst met de eventuele overige rode peper. Garneer het vlees naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Werk af met 1 limoenpartje per persoon. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla