Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet

Luxe miso ramen met gekonfijte eendendijfilet

met zachtgekookt ei, paksoi, mais en bosui

Nieuw ingrediënt in je box! Door het konfijten krijgt de eendendijfilet een rijke smaak. Het langdurig garen maakt het vlees uitzonderlijk mals en sappig.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Ei
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ bosje(s)

Bosui

10 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

70 gram

Mais in blik

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3557 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten42.2 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels15.4 g
Eiwitten47.9 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak het witte gedeelte van de bosui met de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten.

Ei koken
3

Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de sojasaus, de wittewijnazijn, de ketjap manis en de bouillon toe. Proef en voeg sambal toe naar smaak. Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en spoel af met koud water. Pel de eieren.

Eend bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de eend met het sap uit de verpakking voorzichtig in de pan. Bak 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Haal uit de pan, bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Afmaken
5

Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn. Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. 

Serveren
6

Verdeel de ramen over diepe borden of kommen. Leg de mais, de eend en het zachtgekookte ei erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen