Luxe caesarsalade met kip en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met zelfgemaakte dressing, parmezaan en croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergenen :
Eieren
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

90 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ head

Romaine

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

3 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4462 kJ
Energie (kcal)1066 kcal
Vetten82.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten31.3 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten50.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom
Serveerschaal

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 - 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Rasp de Parmigiano Reggiano. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper.

Croutons maken
4

Snijd het brood in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak het brood in 5 minuten tot goudbruine croutons. Schud regelmatig om zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in partjes.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eieren erover en garneer met de dressing en de overige Parmigiano Reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.