
Loaded vegetarische nacho's
met frisse koolsla en zure room
Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
75 gram
Sweet chili tortillachips
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
½ stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Zwarte bonen
25 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
70 gram
Mais in blik
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Suiker
1.5 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Saladekom
•Vergiet
•Hapjespan
•Ovenschaal
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel erdoorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken.
- Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 2 minuten. Voeg per persoon: 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe.
- Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en zout.

3
- Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erbovenop.
- Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen.
- Bak 5 - 7 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

4
- Verdeel de nacho's over de borden.
- Serveer met de kool-wortelsalade.
- Garneer met de zure room.