Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaten en grana padano

Vandaag bereid je een variant op pesto uit een potje door spinazie, basilicum, grana padano en cashewnoten te mixen tot huisgemaakte spinaziepesto.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels7.9 g
Eiwitten25.2 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
  • Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan zonder olie de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de grana padano-vlokken.
  • Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).

Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenplakjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige grana padano-vlokken.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.