topBanner
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaten en grana padano

Lees meer

Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenPinda'sNotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

375 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

½ stuks

Citroen

150 g

Spinazie

20 g

Cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3550 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie apart. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover. Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Garneer met de overige grana padano vlokken.