
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
met geroosterde cherrytomaten en grana padano
Linguine is Italiaans voor a) linten b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Linguine
250 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Spinazie
10 gram
Cashewstukjes
25 gram
Grana padano-vlokken
20 gram
Rucola
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
2 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Bewaar het kookvocht van de spinazie apart. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erop en verdeel de spinaziepesto erover. Schep de cherrytomaten erop en besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal. Garneer met de overige grana padano vlokken.