Vandaag maak je een lasagne die lekker zacht en romig is door de zelfgemaakte broccolisaus op basis van een roux. Door eerst het kipgehakt te bakken en de saus vervolgens in dezelfde pan te bereiden, behoud je alle smaken van het kipgehakt en wordt de lasagne nog lekkerder. Dat scheelt ook weer een pan bij de afwas!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½
Ui
200 gram
Broccoli
1
Pruimtomaat
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
200 ml
Groentebouillon
½
Zonnebloemolie
1
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1
Bloem
¼
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de pruimtomaat in plakken.
Kook de broccoli, afgedekt, 10 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het kipgehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tijm en bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg â…“ van de bouillon toe en roer direct door met een garde. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer glad. Voeg de broccoli en â…“ van de belegen kaas toe en laat 1 minuut doorkoken.
Pureer de saus grof met een staafmixer, voeg het kipgehakt toe en breng de saus op smaak met flink wat peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel daarna weer een laagje saus over de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus, verdeel de plakken tomaat over de saus en strooi de overige belegen kaas erover.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Of totdat de lasagnebladen gaar zijn en de kaas bruin kleurt. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.