Je kruidt de enchilada's met BBQ-rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
¼ pak(ken)
Linzen
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Sweet chili tortillachips
½ el
Zonnebloemolie
50 ml
Water voor saus
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 2 - 3 minuten (zie Tip). Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee in deze stap.
Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg elke tortilla met de helft van de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verdeel de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.
Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de overige tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.