Kruidige enchilada's met gehakt en linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

Kruidige enchilada's met gehakt en linzen

met crispy tortillatopping en tomatensalsa

Je kruidt de enchilada's met BBQ rub - deze bevat chilipoeder en gerookt paprikapoeder die het gerecht extra pit zullen geven.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

¼ pak(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3748 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten83.8 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels12.2 g
Eiwitten38.1 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Sieve
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ-rub en Mexicaanse kruiden (let op: beide zijn pittig! Gebruik naar smaak) 2 - 3 minuten (zie Tip). Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee in deze stap.

Linzen toevoegen
3

Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Tomatensalsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tortilla's vullen
5

Beleg elke tortilla met de helft van de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla's per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verdeel de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de enchilada's over de borden (zie Tip). Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 1 van de enchilada's. De andere enchilada kun je de volgende dag als lunch eten.