Kruidig kipgehaktbrood met gele curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidig kipgehaktbrood met gele curry

Kruidig kipgehaktbrood met gele curry

met udonnoedels, kokosmelk en limoen

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Limoen

80 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2875 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels11.9 g
Eiwitten29 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene deel apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip). Meng in een grote kom het kipgehakt, de panko, de helft van het gomasio, de sojasaus, de helft van het witte deel van de bosui, de helft van de gemberpuree, de helft van de rode peper en de helft van de knoflook. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

 

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Gehaktbrood bakken
2

Meng in een kleine kom per persoon: 1/4 el zonnebloemolie, 1 tl wittewijnazijn en de zoete Aziatische saus. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het gehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of totdat het gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de wortel in halve plakken en de paprika in reepjes. Snijd de limoen in parten.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper en knoflook met het overige witte deel van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprika en wortel toe en bak weer 2 - 3 minuten.

Koken
5

Blus af met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 50 ml water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten inkoken. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de wok of hapjespan met groenten.

Serveren
6

Garneer het gehaktbrood met het groene deel van de bosui en het overige gomasio. Snijd het gehaktbrood in plakken. Verdeel de curry en noedels over diepe borden en serveer met de plakjes gehaktbrood en de overige partjes limoen.