HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidig Gehaktbrood Met Aardappelpuree
topBanner
Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree

met gesmoorde prei en cranberrychutney

Lees meer

Wist je dat cranberry is afgeleid van het Duitse Kraanbere? Het bloemetje van de plant doet namelijk denken aan een kraanvogel!

Labels:Familie
Allergenen :Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 snufje

Nootmuskaat

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Prei

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

1 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

50 gram

Panko paneermeel

80 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

10 ml

Melk

250 ml

Groentebouillon

2 tl

Mosterd

2.5 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)873 kcal
Energie (kJ)3654 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels11.74 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Kom
Ovenschaal
Aardappelstamper
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui zeer fijn en snijd de krulpeterselie fijn. Rasp ongeveer een mespuntje nootmuskaat per persoon.

2

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Halveer de prei in de lengte en snijd deze vervolgens in stukken van 10 cm lang.

3

Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei, de panko, de gesnipperde ui, de geraspte nootmuskaat, de helft van de krulpeterselie, peper en zout toe aan de kom. Kneed tot een stevige bal.

Tip: Kook je voor een oneven aantal personen? Kluts het ei dan eerst, zodat je de juiste hoeveelheid handig kunt afmeten.

4

Vet een ovenschaal in met 1/4 el roomboter per persoon. Leg de gehaktbal erin en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijgt. Bak 20 – 30 minuten in de oven.

Tip: Maak je het gehaktbrood voor meer dan twee personen? Dan kan het langer duren voordat het brood gaar is. Verleng de oventijd en houd de garing goed in de gaten. Leg eventueel wat klontjes boter op het gehaktbrood- zo wordt het nog smeuïger!

5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Blus af met de bouillon, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de aardappelen 12 – 15 minuten. Giet af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Schep de aardappelpuree en de gesmoorde prei ernaast en serveer met de cranberrychutney. Garneer de puree met de rest van de krulpeterselie.