Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool

Kruiden-amandelrijst met linzen en boerenkool

Een rijst met bijzondere geuren en smaken van komijnpoeder, verse kruiden en geroosterde amandelen. Je serveert de rijst met een saus gemaakt van tahin, gemalen sesampasta en een veel gebruikt ingrediënt in het Midden-Oosten. Heerlijk met een frisse salade.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kastanjechampignons

2 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ blik(ken)

Linzen

50 gram

Boerenkool, gesneden

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 gram

Zilvervliesrijst

1 tl

Gemalen komijnzaad

40 gram

Mesclun

50 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3107 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout0.3 g

Instructies

Hak de verse kruiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd of hak ondertussen de verse kruiden fijn en laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier
2

Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout. Bak de boerenkool 15 - 20 minuten in de oven.

3

Verhit een grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde pan en bak de rode ui en kastanjechampignons 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.

Voeg het kokende water toe
5

Voeg het kokende water toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan en giet, zodra het gaar is, daarna af als het nodig is.

6

Meng de mesclun met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom.

7

Voeg de verse kruiden, linzen en het grootste deel van de geschaafde amandelen toe aan de rijst en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met het overige amandelschaafse
8

Verdeel de boerenkool en kruiden-amandelrijst over de borden. Serveer met de mesclun en labne en garneer met het overige amandelschaafsel.