Een rijst met bijzondere geuren en smaken van komijnpoeder, verse kruiden en geroosterde amandelen. Je serveert de rijst met een saus gemaakt van tahin, gemalen sesampasta en een veel gebruikt ingrediënt in het Midden-Oosten. Heerlijk met een frisse salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Kastanjechampignons
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
3 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
½ blik(ken)
Linzen
50 gram
Boerenkool, gesneden
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
85 gram
Zilvervliesrijst
1 tl
Gemalen komijnzaad
40 gram
Mesclun
50 gram
Labne
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui en snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd of hak ondertussen de verse kruiden fijn en laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout. Bak de boerenkool 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit een grote pan met deksel op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen, zonder olie, in 1 - 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde pan en bak de rode ui en kastanjechampignons 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.
Voeg het kokende water toe, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Haal halverwege de deksel van de pan en giet, zodra het gaar is, daarna af als het nodig is.
Meng de mesclun met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn in een saladekom.
Voeg de verse kruiden, linzen en het grootste deel van de geschaafde amandelen toe aan de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boerenkool en kruiden-amandelrijst over de borden. Serveer met de mesclun en labne en garneer met het overige amandelschaafsel.