Krokante taco's met bolognese vulling
met pesto-kaasblokjes en sla
Labels:
Familie
•Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
4 stuk(s)
Tacoschelpen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
20 gram
Rucola
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
25 gram
Groene pesto-kaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Hapjespan met deksel
•Bakplaat met bakpapier
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui.
- Snijd de wortel in kleine blokjes.
2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, wortel en het gehakt toe en bak 6 minuten. Bak de Italiaanse kruiden de laatste minuut mee.
- Blus vervolgens af met 1/2 tl balsamico azijn per persoon en de tomatenblokjes.
- Breng op smaak met 1/2 tl suiker per persoon, peper en eventueel zout.
3
- Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 3 - 4 minuten koken. Haal het deksel van de pan en laat nog 3 - 4 minuten inkoken. Roer af en toe door.
- Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
4
- Verdeel de rucola over de tacoschelpen.
- Leg de saus erop.
- Garneer met de pesto-kaasblokjes.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!