Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Krokante kikkererwten met geroosterde spruitjes

Met gepofte bataat en gerookt paprikapoeder

Doordat je de spruitjes in dit gerecht roostert smaken ze heel anders dan wanneer je ze kookt. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, terwijl de gepofte bataat juist boterzacht is, met de spannende smaak van gerookte paprika. Het zureroom-limoensausje geeft het gerecht frisheid en de pinda's zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Bosui

½ tl

Gerookt paprikapoeder

½ blik(ken)

Kikkererwten

150 gram

Spruiten

½ stuk(s)

Limoen

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3410 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels21 g
Eiwitten20 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Bakpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Bataat bakken
2

Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookte paprikapoeder. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 – 40 minuten in de oven.

Kikkererwten bereiden
3

Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verdeel de kikkerwten over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, breng op smaak met peper en zout en schep om.

Spruitjes bereiden
4

Halveer de spruitjes en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Meng de spruitjes met de overige olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de spruitjes en kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren.

Sausje maken
5

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de zure room met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gepofte bataat over de borden, leg er de spruitjes op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de zure room en de partjes limoen.