Skip to main content
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

3.9
(92)

Mini-romatomaten lijken misschien op cherrytomaten, maar ze hebben minder zaadjes en zijn minder zoet dan cherrytomaten. Perfect voor kleinere hapjes, met dezelfde klassieke tomatensmaak!

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
High Protein
Special Ingredient

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Mais in blik

50 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2571 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten48.2 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.3 g
Eiwitten30.1 g
Zout1.5 g
Potassium202.1 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Zeef
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar in de pan. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water.
  • Bewaar apart en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Snipper ondertussen de ui heel fijn (zie Tip). 
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Krieltjessalade maken
3
  • Giet de mais af. Halveer de mini-romatomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en de Italiaanse kruiden.
  • Voeg de krieltjes, komkommer, tomaat, ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in plakken.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders