HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjes Met Kipfilethaasjes
topBanner
Krieltjes met kipfilethaasjes

Krieltjes met kipfilethaasjes

met groene pesto, rode ui, paprika en mayonaise

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

200 stuk(s)

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

100 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3514 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer eventuele grote krieltjes of snijd ze in vieren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.

2

Snijd de ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.

3

Snijd de botersla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla toe aan de saladekom en meng goed. Meng de pesto door de krieltjes wanneer deze gaar zijn.

4

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast. Serveer met de mayonaise.