Krieltjes met kipfilethaasjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes met kipfilethaasjes

Krieltjes met kipfilethaasjes

met groene pesto, rode ui, paprika en mayonaise

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Pesto genovese

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Paprikareepjes

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3514 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Halveer eventueel de grote krieltjes of snijd in vieren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.

Groenten bakken
2

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Krieltjes afwerken
3

Snijd de botersla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer en de botersla toe aan de saladekom en meng goed. Meng de pesto door de krieltjes wanneer deze gaar zijn.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast. Serveer met de mayonaise.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise achterwege.