Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes

Krieltjes in tomatentapenade met kipworstjes

met broccoli en Parmigiano Reggiano

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2087 kJ
Energie (kcal)499 kcal
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten44.8 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels16.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en broccoli.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Koken
2
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoliblokjes en -roosjes 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Bak de Siciliaanse kruiden de laatste minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano fijn.
Serveren
4
  • Meng de tomatentapenade door de broccoli en krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel broccoli en krieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop.
  • Garneer met de parmigiano reggiano.