HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKogelbiefstuk Met Gekarameliseerde Bospeen
topBanner
Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Met gremolata en aardappelen

Lees meer

In dit gerecht maak je Italiaanse 'gremolata' bij de biefstuk. Gremolata is een mengsel van peterselie, citroen, knoflook, olijfolie en soms ook ansjovis. Belangrijk bij het maken van deze kruidenolie is dat je alles heel fijn snijdt, zodat de smaken goed met de olie mengen.

Labels:InspiratieEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

500 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Peen

2 tl

Karwijzaad

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de kogelbiefstuk uit de koelkast (zie tip). Snijd het loof van de peen en snijd de peen in de lengte doormidden. Meng de peen met het karwijzaad, honing en olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel de peen over een bakplaat met bakpapier en laat in 20 – 25 minuten karameliseren in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De peen is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

3

Was of schil ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

4

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Snijd de knoflook en de peterselie zeer fijn. Meng het sap en rasp van de citroen, de knoflook en de peterselie met de extra vierge olijfolie in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

5

Wrijf de kogelbiefstuk in met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk in 2 minuten per kant rosé, of langer wanneer je een meer doorbakken biefstuk wilt.

6

Verdeel de aardappelen, peen en kogelbiefstuk over de borden. Schenk de saus die is achtergebleven op de bakplaat over de peen. Schenk het bakvet van de biefstuk over de aardappelen en garneer de biefstuk met de gremolata.