Skip to main content
Knapperige taco's met kipgehakt
Knapperige taco's met kipgehakt

Knapperige taco's met kipgehakt

met kidneybonen, pittige groene peper en cheddar

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

0.17 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)720 kcal
Energie (kJ)3011 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers17 g
Vezels11.3 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, rode puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet, gebruik 1/3 pak per persoon.

Tip: Pas op (s) : de groene peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon. Top af met de ijsbergsla en radicchio.

Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Mini-tortilla's met krokante vis

Mini-tortilla's met krokante vis

met zoetzure groenten en paprikamayonaise
Rode curry met bloemkool en feta

Rode curry met bloemkool en feta

met spinazie, linzen en zilvervliesrijst
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met een frisse rucolasalade
Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

Gevulde platbroden met champignons en kikkererwten

met feta, knoflookmayonaise en gemengde salade
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons en gomasio
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes