HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnapperige Taco's Met Kipgehakt
topBanner
Knapperige taco's met kipgehakt

Knapperige taco's met kipgehakt

met kidneybonen, pittige groene peper en cheddar

Lees meer

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 tl

Mexicaanse kruiden

1 bakje(s)

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Pruimtomaat

⅔ pak(ken)

Rode kidneybonen

6 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio & ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2989 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, rode puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet, gebruik 1/3 inhoud van de verpakking per persoon.

4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon. Top af met de ijsbergsla en radicchio.