Knapperige taco's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige taco's met kipgehakt

Knapperige taco's met kipgehakt

met kidneybonen, pittige groene peper en cheddar

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ tl

Mexicaanse kruiden

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Pruimtomaat

⅓ pak(ken)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Radicchio & ijsbergsla

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)714 kcal
Energie (kJ)2989 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de puntpaprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, rode puntpaprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet, gebruik 1/3 inhoud van de verpakking per persoon.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon. Top af met de ijsbergsla en radicchio.