BestellenCadeaubon
Kippenvleugels in teriyaksaus met fried rice
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kippenvleugels in teriyaksaus met fried rice

met paksoi, wortel, en sesamolie

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paksoi

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ bosje(s)

Bosui

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4124 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers14 g
Vezels4.1 g
Eiwitten62.9 g
Zout2.7 g

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en puntpaprika in blokjes.
  • Snijd de bosui in kleine ringen.
2
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middenhoog vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten mee.
  • Zet het vuur hoger en voeg de wortel en paprika toe en wok 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg de witte stelen van de paksoi toe en wok 1 - 2 minuten mee.
  • Voeg de gekookte rijst, sesamolie, sojasaus, en wittewijnazijn toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten mee. 
  • Zet het vuur laag voeg de groene paksoi bladeren toe. Roer goed door.
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kippenvleugels 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  • Voeg de laatste 2 minuten de teriyakisaus toe en bak mee. Draai de kippenvleugels zodat deze volledig met saus bedekt zijn.
4
  • Verdeel de rijst met groenten over borden.
  • Verdeel de kippenvleugels in terikayisaus ernaast over de borden.
  • Garneer met de bosui.