BestellenCadeaubon
Kipfilets in roomsaus met spinazie en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilets in roomsaus met spinazie en wortel

Kipfilets in roomsaus met spinazie en wortel

met gebakken rozemarijn aardappelen uit de pan

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse tijm en oregano

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

[Zoutarme] kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2825 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers12 g
Vezels12.2 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten (zie Tip). Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle aardappelen, maar gebruik 2/3 én bereid de drumsticks, maar gebruik er slechts 1 per persoon. Van de overige aardappelen en het vlees van de drumstick kun je de volgende dag een lunchsalade maken.

Aardappelen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen en de oregano, afgedekt, 30 - 35 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout. 

Kipfilets bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de kipfilets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.

Laten sudderen
4

Zet de pan van de kip op middelmatig vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut. Blus af met de kippenbouillon. Voeg de takjes tijm toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 15 - 18 minuten sudderen. Voeg na 10 minuten de kipfilets toe en gaar de rest van de tijd mee.

Spinazie toevoegen
5

Haal het deksel van de pan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilets erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.