Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki
Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

met krieltjes, verse oregano en wittekaastopping

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Lime

½ piece

Eggplant

250 g

Baby potatoes

50 g

Organic full-fat yogurt

20 g

Aioli

2 piece

Chicken thigh fillet

â…“ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh oregano

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3614 kJ
Fat54 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate56 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Grater
•Colander
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de limoen uit. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de grote krieltjes. Meng in een kom de yoghurt met de aioli en 1 tl limoensap per persoon. Meng de kippendijfilet in een andere kom met 1 el van het yoghurtmengsel per persoon. Breng op smaak met peper en zout en laat dit even marineren. Bewaar de rest van het yoghurtmengsel voor de tzatziki.

Tip: Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak hij krijgt. Heb je ‘s ochtends tijd? Marineer de kip dan al en laat de smaken tot gebruik intrekken in de koelkast.

Bakken
2

Kook de krieltjes in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet in 10 - 12 minuten gaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Topping maken
3

Weeg de komkommer af. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de komkommer met het overige yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes van de oregano, snijd fijn en voeg toe aan een kleine kom. Verbrokkel de witte kaas boven de kleine kom, meng met 1 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en de kippendij over de borden. Schep de aubergine ernaast en verdeel de wittekaastopping erover. Serveer de tzatziki erbij.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!