HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet In Mosterd Roomsaus
topBanner
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met prei, gebakken aardappelen en broccoli

Lees meer

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

½ gram

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

250 gram

Broccoli

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3903 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 - 12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna als het nodig is af.

5

Blus de prei af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.