Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov en wordt oorspronkelijk bereid met rundvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
200 gram
Kipfilethaasjes
½ stuk(s)
Tomatenpuree
125 gram
Champignons
170 gram
Witte langgraanrijst
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)100 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Bloem
1 el
Rode wijnazijn
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
Kook 75 ml water per persoon met daarin 1/4 kippenbouillonblokje per persoon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.
Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten en kip over de rijst en garneer met de overige peterselie.