HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Notenkorst En Salade Caprese
topBanner
Kip met notenkorst en salade caprese

Kip met notenkorst en salade caprese

Met fettucine, kappertjes en olijven

Premium
Lees meer

Salade caprese: supersimpel, maar oh zo lekker – niet voor niets een echte klassieker! Met rijpe tomaten, smaakvolle buffelmozzarella, verse basilicum en goede olijfolie maak je in een handomdraai een heerlijke salade. Hoe beter de kwaliteit van de ingrediënten, hoe lekkerder de caprese. Voor de kip maak je zelf een notenkorstje van walnoot, hazelnoot en knoflook.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kipfilet

180 gram

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

3 stuk(s)

Tomaat

8 leaves

Vers basilicum

30 gram

Olijf-kappertjesmix

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4623 kJ
Energie (kcal)1105 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout2.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hak de walnoten en de hazelnoten fijn en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 4 – 6 minuten rondom bruin. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en kook de fettuccine 12 – 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng ondertussen in een kleine kom met de roomboter met de knoflook en de gehakte noten en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet inclusief bakvet in een ovenschaal en besmeer de bovenkant van de kip met het grootste deel van de notenboter. Schep de rest van de notenboter bij de kip en bak de kipfilets 6 – 8 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken. Meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de blaadjes basilicum grof. Leg de plakken tomaat op een serveerschaal en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met de basilicum.

5

Hak de olijven en de kappertjes grof. Schep de kipfilet uit de ovenschaal en meng de fettuccine met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes uit de ovenschaal. Schep vervolgens de olijven en kappertjes door de fettuccine en breng op smaak met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

6

Verdeel de fettuccine over de borden en leg de kipfilet erop. Serveer met de salade caprese.