topBanner
Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

Kip gevuld met spinazie en geitenkaas

geserveerd met pesto-aardappelen en een sperziebonensalade

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Spinazie

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

220 gram

Kipfilet

150 gram

Sperziebonen

50 gram

Doperwten

160 gram

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3964 kJ
Energie (kcal)948 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Bakpapier
Pan met deksel
Dunschiller
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in stukken van 1 a 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg aan het einde de overgebleven pesto toe (je gebruikt een paar eetlepels in stap 2) en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie slinkt. Voeg 2/3 van de geitenkaas en 1/2el pesto per persoon toe. Roer goed door.

3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar snijd niet helemaal door - je moet de kipfilet nog kunnen vullen. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout.. Bak de kipfilets 15-20 minuten in de oven.

4

Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook afgedekt nog 2-3 minuten. Giet daarna af en spoel met koud water. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de citroen in kwarten, bewaar er 1 per persoon voor het serveren en knijp de rest uit. Hak de hazelnoten grof.

5

Maak in een saladekom een dresssing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd en 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de spinazie, de courgettelinten, doperwten en de sperziebonen in de saladekom met de dressing.

6

Verdeel de pesto-aardappelen over de borden. Leg de gevulde kipfilet ernaast en verkruimel de rest van de geitenkaas erover. Serveer de salade erbij en garneer met de hazelnoten en de citroenpartjes.