topBanner
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

Premium
Lees meer

.

Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Peen

500 gram

Vastkokende aardappelen

50 gram

Spekblokjes

1.5 tl

Paprikapoeder

1 bakje(s)

Tomatenpuree

50 gram

Doperwten

10 gram

Verse bladpeterselie en tijm

300 gram

Kalfsstoof

80 gram

Salademix met bieslook

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4017 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels12 g
Eiwitten45 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de spekblokjes toe. Bak 4 - 6 minuten.

3

Verhit ondertussen een andere hapjespan met deksel op middelhoog vuur, voeg het paprikapoeder toe (zonder olie) en verhit 1 minuut. Voeg vervolgens 1 el olijfolie per persoon en de aardappelblokjes toe en bak, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg ondertussen de overige olijfolie, de wortel, de knoflook en de ui toe aan de hapjespan met spekjes en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en bak nog 1 minuut.

5

Voeg de bouillon, doperwten, takjes tijm en de kalfsstoof toe en stoof, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg meer vocht toe wanneer de stoof te droog wordt. Haal na 10 minuten het deksel van de pan en kook nog 5 minuten, tot de stoof wat dikker is geworden. Roer regelmatig door. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom de salademix met de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de takjes tijm uit de stoof. Schep de stoof op de borden en garneer met krulpeterselie. Schep de paprika-aardappelblokjes ernaast. Serveer met de mayonaise en salade.