Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

20 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 336 beoordelingen
Lees meer

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep zowel als ontbijt, lunch, snack en diner gegeten.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVis
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Peen

125 g

Champignons

200 g

Spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ zakje

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Kabeljauwfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2025 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout7.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

koken
koken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

vis
vis
3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.