HelloFresh
topBanner
Indiase curry met venkel en mais

Indiase curry met venkel en mais

met naanbrood en frisse yoghurt

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :MosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Venkel

2 tl

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

2 cm

Verse gember

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse koriander

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 cm

Verse kurkuma

1 stuks

Rode ui

1 kuipje

Tomatenpuree

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

170 g

Zilvervliesrijst

1 stuks

Rode peper

75 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 blik

Maïs in blik

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3960 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten122 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de koriander en peper en zout naar smaak.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de yoghurt. Garneer het gerecht met de overige koriander.