Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
½ piece
Carrot
½ piece
Leek
200 g
Potatoes
50 g
Brussels sprouts
5 g
Fresh thyme
(May be present Celery)
1 piece
Bay leaf
1 piece
Farmer's sausage
1 teaspoon
Mustard
375 milliliters
Low sodium beef stock
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de runderbouillon . Snijd de ui in grove stukken. Schil de wortel, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Was de prei en snijd in dikke ringen van 1 cm. Schil of was de aardappelen en snijd ze in kwarten. Snijd eventuele grote aardappelen in achten. Maak de spruitjes schoon en kerf ze met een mesje kruislings in bij de steelaanzet, zo worden ze straks sneller gaar!
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid de bouillon dan met de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokjes.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote soeppan met deksel. Fruit de ui, de tijmtakjes en het laurierblad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel en prei toe en bak 2 - 3 minuten.
Tip: Vind je hele tijmtakjes niet prettig werken? Ris dan de blaadjes tijm van de takjes voordat je de tijm toevoegt aan de pan.
Voeg de aardappelen toe aan de groenten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel, afgedekt, aan de kook. Kook de aardappelen en groenten 5 minuten.
Voeg na 5 minuten koken de spruiten en 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed door. Leg dan de worst bovenop de groenten en doe het deksel op de pan.
Kook de hutsepot, afgedekt, 8 - 12 minuten op zacht vuur of tot de aardappelen en worst gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de worst uit de pan en verwijder het laurierblad en de tijmtakjes. Verdeel de hutsepot over diepe borden en serveer met de worst.