Skip to main content
Hotdog met tomaat-basilicumsalsa
Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

met aardappelpartjes, basilicummayo en salade

4.1
(84)

Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Rogge)

200 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

10 ml

Basilicumcrème

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4243 kJ
Energie (kcal)1014 kcal
Vetten65.2 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten26.4 g
Zout2.1 g
Potassium338.9 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. 
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Bak het hotdogbroodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Tip: Heb je een barbecue? Dan kun je de aardappelen en worstjes ook daarop bakken.

Ui karamelliseren
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Blus af de zwarte balsamicoazijn. Roer de suiker erdoor, zet het vuur lager en laat de ui, afgedekt, 20 - 25 minuten karamelliseren. Schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door yoghurt.

Salsa maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Dek af en bak nog 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Draai regelmatig om.
  • Snijd de helft van de tomaat in blokjes en de overige tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met 1/4 el van de basilicummayo per persoon.
  • Voeg de tomatenpartjes en het overige basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd het hotdogbroodje open. Besmeer met wat basilicummayo en beleg met de worst, de ui en de tomaat-basilicumsalsa.
  • Serveer met de salade, aardappelpartjes en de overige basilicummayo.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders