Hotdog met gebakken uitjes
Hotdog met gebakken uitjes

Hotdog met gebakken uitjes

met een salade van appel en walnoot

Je serveert je hotdog vandaag met zowel zachte gekaramelliseerde ui als crunchy gefrituurde uitjes - aan textuur geen gebrek!

Allergens:
Sulphites
•Gluten
•Milk
•Sesame
•Lupine
•Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Varkensboerenworst

1 unit

Rode ui

20 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

1 unit

Hamburgerbol

(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Soy, Tree nuts, Egg)

1 unit

Tomaat

½ unit

Appel

30 g

Veldsla

10 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

10 g

Gefrituurde uitjes

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3585 kJ
Calories857 kcal
Fat55 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate57 g
Sugar25 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Fryingpan with lid
•Tall-Sided Pan
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de boerenworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten.

Ui karameliseren
2

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Bak de rode ui 8 - 10 minuten. Blus af met de uienchutney en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karameliseren, totdat de suiker gesmolten is.

Salade maken
3

Snijd de tomaat en de appel in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, appel, veldsla en walnootstukjes toe en schep om.

Serveren
4

Snijd de hamburgerbol doormidden. Beleg met de boerenworst, de gebakken rode ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de salade.