Honing-teriyaki boekoeloekoeburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Haver
•Selderij
•Soja
•Mosterd
•Eieren
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

0.52 stuk(s)

Ei

â…“ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2605 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22 g
Vezels8.9 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Kom
•Grote kom
•Koekenpan
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Boekoeloekoeburger maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

Zoetzure komkommer maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig op middelhoog vuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed. Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken
3

Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruidenmix, peper en eventueel zout. Bak het broodje in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

Serveren
4

Meng in een kom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes. Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als exra side.