Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
25 gram
Biologische zure room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Paprikapoeder
100 gram
Kipfilethaasjes
⅓ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
Botersla
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, schep goed om en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Meng in een kom de helft van de zure room met het paprikapoeder en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje. Controleer ondertussen de ovenfrietjes.
Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer en snijd in halve maantjes. Voeg toe aan een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en de overige zure room. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de panko toe aan een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Bereid een bord met keukenpapier om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de kipnuggets 2 - 3 minuten per kant of tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en leg op het bord met keukenpapier.
Serveer de kipnuggets met de frietjes en de salade. Serveer de zoet-pittige chilisaus ernaast.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!