Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Hollandse aardappelschotel met oude kaas en verse dragon

Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd, wordt in de Franse en Italiaanse keuken veel gebruikt als basissaus. Wanneer je de boter hebt gesmolten en de bloem hebt toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Breng deze klassieke saus verder op smaak met nootmuskaat die je zelf nog moet raspen!

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkool

200 gram

Aardappelpartjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Nootmuskaat

2 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 el

Bloem

cm

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)637 kcal
Energie (kJ)2665 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Schuimspaan
Garde
Wok met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bloemkool en bereid de bouillon.

2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Schep de bloemkool uit de pan met een schuimspaan en kook vervolgens de aardappelschijfjes 2 - 3 minuten in hetzelfde water. Giet af en bewaar apart.

3

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen.

4

Verhit het grootste deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

5

Voeg de venkel en ½ tl nootmuskaat per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 7 minuten zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut de bloemkool, de helft van de dragon, 2/3 van de bosui en de helft van de oude kaas toe en laat al roerende smelten.

6

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem, bedek met het bloemkoolmengsel, garneer met de overige kaas en bak 15 minuten in de oven.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer naar smaak met de overige dragon en bosui.