Skip to main content
Hoisin stir-fry met gehakt en pinda's

Hoisin stir-fry met gehakt en pinda's

met rijst, champignons en koriander

4.2
(661)

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kunt het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

180 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels6.6 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium475.9 mg
Calcium34 mg
Iron0.2 mg
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de wortel in dunne halve plakjes en de champignons in vieren.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de wortel 5 - 6 minuten. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gemberpuree, de knoflook, de ui en het gehakt toe en roerbak het gehakt in 3 minuten los op hoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, rodewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Meng goed en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de roerbak erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de pinda's.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders