Herfstsalade met gekonfijte kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Herfstsalade met gekonfijte kippendij

Herfstsalade met gekonfijte kippendij

met geplette krieltjes, blauwe druiven en geitenkaas

Deze kippendij is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige salade op.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Komkommer

⅓ bosje(s)

Radijs

80 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Pitloze blauwe druiven

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)741 kcal
Energie (kJ)3100 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.4 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Saladekom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Steelpan

Instructies

Krieljes koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de krieltjes net onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 12 – 14 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers of snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook in een kleine kom met 1/2 el olijfolie per persoon.

Salade maken
2

Snijd de komkommer en radijzen beide in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng er de plakjes komkommer en radijs doorheen. Voeg de gemengde salade alvast toe aan de saladekom maar meng alles pas vlak voor serveren door elkaar. Snijd het basilicum in reepjes. Verbrokkel de verse geitenkaas.

Kippendij bakken
3

Laat de blauwe druiven aan de tros zitten en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de gekonfijte kippendij met de huid naar boven in een andere ovenschaal en rooster samen met de blauwe druiven 15 – 20 minuten in de oven of tot het huidje van de kippendij goudkleurig en krokant is.

Krieltjes bakken
4

Verdeel de gekookte krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Plet elk krieltje met een vork en verdeel de knoflookolie over de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Balsamicostroop maken
5

Verhit per persoon 2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt, en laat 4 - 5 minuten zacht verder pruttelen. Zet het vuur daarna uit en verwarm opnieuw vlak voor serveren.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel er de geplette krieltjes overheen. Garneer met de geroosterde druiven, het basilicum, de geitenkaas en zonnebloempitten. Leg een kippendij op elk bord. Besprenkel met de balsamicostroop.