BestellenCadeaubon
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met sperziebonen

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

150 gram

Sperziebonen

20 gram

Pikante uienchutney

½ tl

Gemalen kurkuma

⅓ zakje(s)

Surinaamse kruiden

Zelf toevoegen

50 ml

[Zoutarme] runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten27.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd vervolgens in dunne schijfjes. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. 

Pie maken
2
  • Voeg de uienchutney, de kurkuma, de Surinaamse kruiden en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de pie 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
Sperziebonen koken
3
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe.
  • Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pie over de borden.
  • Serveer met de sperziebonen.