Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Prei
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Heeklende
(Bevat Vis)
50 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Mosterd
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei 2 keer in de breedte zodat er 3 kortere stukken ontstaan. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de helft van de knoflook en de helft van de ui 5 - 6 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.
Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige ui en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.
Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de heek droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de heek door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de heek 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de heek.
Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de overige knoflook toe aan de koekenpan van de heek. Laat de roomboter smelten op hoog vuur en wacht tot de roomboter lichtbruin en schuimig is. Breng op smaak met peper en zout en schenk de gesmolten roomboter met knoflook over de heek.
Meng de sperziebonen en prei met de vinaigrette naar smaak. Verdeel de groenten over de borden met heek. Serveer met de geroosterde aardappelen.