Heekfilet met risotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met risotto van orzo

Heekfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Hoe noemen de Italianen orzo ook wel? a) grano, b) risoni of c) perlina Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Spekblokjes

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2913 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de citroen in schijfjes

Spekjes bakken
2

Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit per persoon 1/2 el roomboter in de hapjespan met bakvet en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur. Schep regelmatig. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekblokjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Vis bakken en serveren
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 3 – 4 minuten op één zijde. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Verdeel de orzo over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Knijp een schijfje citroen per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken heekfilet erop en garneer met de overige schijfjes citroen.